Waarom groene energie voor je bedrijf de juiste keuze is

Geplaatst op

Ondernemers staan vandaag de dag voor een interessante keuze wanneer het gaat om het afsluiten van zakelijke energie. Op het moment dat zij mkb energie vergelijken hebben ze namelijk de keuze uit grijze stroom en groene energie. Steeds meer ondernemers in Nederland kiezen voor groene stroom, omdat dit past bij de huidige samenleving waarin duurzaamheid hoog op de agenda staat. Daarnaast zijn er veel voordelen te vinden aan groene energie. Toch is nog niet iedereen op de hoogte van deze voordelen. Ben jij een ondernemer en geïnteresseerd in duurzame energie, maar wil je er nog net wat meer van weten? Lees dan vooral even verder, want hieronder vertellen we je meer over de voordelen van groene energie.

Help het milieu met groene zakelijke energie

Een van de grootste redenen waarom je voor groene zakelijke energie zou kunnen gaan, is omdat je het belangrijk vindt om een steentje bij te dragen aan een groenere wereld. De laatste jaren is de opwarming van de aarde een hot item in het dagelijkse nieuws. De temperatuur op aarde stijgt, onder andere door de grote aanwezigheid van uitlaatgassen. Door te kiezen voor groene zakelijke stroom ga je voor een verantwoorde vorm van energie, omdat er bij de productie hiervan veel minder CO2 vrijkomt dan bij de productie van grijze energie. Dat ligt aan de manier van opwekken: groene energie wordt gehaald uit natuurlijke bronnen (zoals de zon, de wind en het water) die nooit op kunnen gaan. Grijze stroom wordt daarentegen uit fossiele brandstoffen gehaald; bronnen die niet onuitputtelijk zijn en dus wel ooit op zijn. Kortom: de keuze voor duurzame energie is veel beter voor je ecologische voetafdruk op aarde.

Groene energie als boost voor je bedrijf

Dat is natuurlijk niet het enige voordeel van groene energie. Wat mooi meegenomen is met groene stroom is het feit dat consumenten tegenwoordig sneller kiezen voor een bedrijf dat bezig is met duurzaamheid dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Er zijn uiteraard verschillende manieren om groen bezig te zijn. Kiezen voor groene zakelijke energie is echter een van de meest gemakkelijke manier om verantwoord te ondernemen. Natuurlijk is het aan te raden om nog een stapje verder te gaan hierin: denk bijvoorbeeld aan een papierloos kantoor of aan het laten planten van bomen bij ieder verkocht product. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je duidelijk communiceert over de groene stappen binnen je bedrijf. Op die manier kun je namelijk meer klanten trekken dan een bedrijf dat dit niet doet. 

Je kunt je eigen energie opwekken

Het laatste voordeel van groene energie is het feit dat je deze vorm van energie helemaal zelf kunt opwekken. Zo ‘maak’ je je eigen energie en kun je ervoor zorgen dat je volledig zelfvoorzienend bent. Het grootste pluspunt hierbij is dat je na een aantal jaren profiteert van gratis stroom. Heb je bijvoorbeeld zakelijke zonnepanelen dan maak je gebruik van gratis zonnestralen. Het duurt enkele jaren voordat je de investering in dit soort panelen eruit hebt, maar daarna geniet je dus van gratis stroom. Ideaal! Hiermee ben je niet afhankelijk van de wisselende energieprijzen en ben je uiteindelijk dus ook nog eens veel goedkoper uit. Veel ondernemers durven de stap naar zakelijke zonnepanelen nog niet direct te maken, omdat het best een investering is. Onze tip is: laat je goed informeren over zonnepanelen voor je bedrijf op Minder.nl voordat je ze aanschaft. Alleen op die manier kun je zeker weten of het haalbaar is voor jouw onderneming om zakelijke zonnepanelen te kopen.