Waarom een vog online aanvragen je leven een stuk makkelijker maakt

Geplaatst op
vog online aanvragen

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Dan heb je vast al een aantal gesprekken gehad. Wanneer een toekomstige werkgever je graag aan wil nemen dan vragen ze vaak nog een aantal documenten van je. Een van die documenten is de vog. Een vog online aanvragen is dan een optie. Dat is iets wat veel mensen niet weten.

Specifieke sectoren

Wat is een vog?

Een vog is een verklaring omtrent gedrag. Dit is een document vanuit de overheid – een document dat je in essentie krijgt van de gemeente waar je woont – waar uit blijkt dat je geen strafblad hebt en geen zware misdrijven heeft begaan. Als je een vog aanvraagt en je hebt iets op je kerfstok dan zal dat waarschijnlijk boven water komen, tenzij je het voor je 18e levensjaar hebt gedaan want dat wordt meestal gewist. De vog is een verzekering die nodig is voor werkgevers in bepaalde branches zodat ze zeker weten dat ze niet werken met mensen die in het verleden dingen hebben gedaan die hun gedrag op het werk kunnen beïnvloeden. 

Werkgever

Online aanvragen

Je kunt natuurlijk naar het gemeentehuis gaan. Dan moet je een vog aanvragen, betaal je vaak aan de balie en moet je vervolgens een week of meer wachten tot de vog naar je toe wordt gestuurd. In sommige gemeenten moet je de vog zelfs op komen halen. Gelukkig zijn er ook gemeenten waar ze met de tijd mee gaan, daar kun je vog online aanvragen.