Tijd voor jezelf, tijd voor de tuin

Geplaatst op

Het normale leven is behoorlijk verstoort door de komst van het COVID-19 virus. Mensen zonder vitale beroepen zitten grotendeels noodgedwongen thuis met of zonder werk. Ongewone tijden. Met lente in volle gang beginnen de temperaturen te stijgen en wordt het steeds mooier weer. Door de extra tijd die men nu thuis besteed wordt er steeds vaker een tuincentrum of bouwmarkt opgezocht. Een mooi moment voor velen om de tuin een keer goed aan te pakken. 

Een zomer in de tuin

Voor een ieder is het nog onzeker wat de toekomst zal brengen en hoe de toekomst eruit zal zien. Velen verwachten dat de zomer van 2020 verloren is gegaan en dat een vakantie naar het buitenland er dit jaar niet in zit. Maar hierdoor hoeft de zomer niet een ramp te worden. Met de afspraak dat we 1.5 meter afstand van elkander houden, zijn de zonnige dagen naar het strand of het park ook niet zeker. Wat wel zeker is dat je kunt genieten in je tuin. Een mooi moment om deze dus is goed aan te pakken. Aangezien de verwachting is dat we beperkt worden in onze vrijheid is het een goed plan om het thuis zo makkelijk en relaxt mogelijk te maken. Misschien dit jaar toch wel die opblaasbare jacuzzi voor in de tuin. 

 

Onlangs hebben wij ook onze hele tuin op de schop gedaan. We hadden het plan om de tuin te verbouwen al tijden in ons hoofd maar vonden elke keer een excuus om het uit te stellen. Nu zijn we zoveel thuis dat we graag de mouwen opstropen om even aan iets anders te denken en lekker in de buitenlucht te zitten. We hebben ons laten adviseren door de tuinhoutexpres Hillhout. Zij hebben ons door het gehele proces doorlopen en advies gegeven over hoe we het moesten aanpakken. Erg fijn als een ervaren partij je kan helpen met zaken waar je soms zelf helemaal niet eens aan denkt. 

Maak een planning

Wil jij aan de slag gaan met je tuin? Start dan met een planning te maken en stel een budget op. Het is belangrijk om de kosten inzichtelijk te maken van de wensen. Zo kan het budget verdeeld worden en vooraf gekeken wat de kosten zijn van bepaalde producten. Daarnaast is het handig om te achterhalen welke werkzaamheden je zelf kan uitvoeren en welke werkzaamheden door een professioneel bedrijf verzorgd moeten worden. Wanneer je van plan bent een bedrijf in te huren voor het aanleggen van de tuin is het slim om goed af te stemmen wanneer de materialen er kunnen zijn en wanneer het bedrijf tijd heeft om de klus uit te voeren. Een goede planning is het halve werk en met de extra tijd die je nu bezit is het goed mogelijk een je tuin binnen no-time af te hebben.