Schade van het virus

Geplaatst op

Het vertrouwen van de consumenten is in de afgelopen decennia nog nooit zo snel naar beneden gekelderd. Het IMF verwacht ook dit jaar een economische krimp van maar liefst 7% door het coronavirus. Dat houdt in dat veel ondernemingen structureel een stuk minder omzet gaan draaien vanaf het begin van deze maand ongeveer. Om de continuïteit van een onderneming te waarborgen is het van groot belang om proactief te kijken welke juridische maatregelen u als ondernemer nu kunt nemen. Het komt er straks op neer dat degene die het hardst blijft doorzeuren ook als eerst zijn geld zal krijgen van de debiteuren. De beste aanhouden wint zeggen ze wel eens. Een strak debiteurenbeleid zorgt voor een gezonde liquiditeit.

 Het kan ook zo zijn dat de ondernemingen zo erg aangeslagen is dat het tijd is voor herstructurering. Wij, als BVR advies zijnde, hebben een schitterend administratiekantoor in Tiel. Hier in Tiel kunnen wij u komen helpen, maar dan moeten we eerst kijken met wat voor onderneming we te maken hebben. Bent u een eenmanszaak? Kiest u voor een VOF of wordt het alweer tijd dat er een overstap plaatsvindt naar een BV of juist het tegenovergestelde? Een herstructurering kan niet alleen voordelig zijn, maar ook nodig of aantrekkelijk. Hierbij wordt u beoordeeld op fiscale en juridische aspecten.

Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd in andere onderdelen die altijd van pas komen als u een onderneming lijdt. Het gaat om accountancy, belastingaangiftes, advies en salarisadministratie. Deze vier (hoofd)onderdelen vertakken zich weer verder in andere onderdelen. Zo valt herstructurering onder het (hoofd)onderdeel advies. Alleen bij het advies onderdeel vallen ook nog bijvoorbeeld financiële planning, begrotingen, bedrijfsovernames en bezwaarschrift procedures. Wil je meer informatie over alle verschillende onderwerpen dan kan je uiteraard altijd contact opnemen of naar deze website gaan: https://www.bvradvies.nl/