Pinnen met een creditcard

Geplaatst op
pinnen met creditcard

Een vraag die veel mensen hebben is of ze kunnen pinnen met een creditcard. Dit is namelijk niet iets wat je vaak doet. Toch is het geen enkel probleem. Of je nu een pinautomaat in de muur gebruikt, of je pint in een winkel of restaurant, je kunt dit gewoon met je creditcard doen. In veel opzichten is het eigenlijk ook gewoon hetzelfde als het pinnen met je daarvoor bestemde pinpas. Het is desondanks wel belangrijk om even goed te bekijken wat precies de zaken zijn die meespelen wanneer je op deze manier van je kaart gebruikmaakt.

Andere limieten en kosten

pinnen met creditcard

Wil je pinnen met een creditcard, bedenk je dan dat dit anders werkt dan een echte creditcardbetaling. Zo is de limiet bijvoorbeeld anders. Voor sommige maatschappijen geldt dat de limiet op €250,- per dag ligt. Voor andere geldt dan weer een limiet van €500,-. Ook is het belangrijk om te weten dat er anders met de kosten wordt omgegaan. Wanneer je gaat pinnen met je creditcard, dan komen daar altijd transactiekosten bij kijken. Dit kan dan ook nog eens verschillen per land, binnen of buiten de Europese Unie. Let daar dus ook allemaal wel goed op voor je pint.

Letten op de logo’s

pinnen met creditcard

Wil je er zeker van zijn dat je kan pinnen met je creditcard? Dan is dat eigenlijk heel simpel te achterhalen. Zie je de logo’s van de bekende creditcardmaatschappijen op de automaten staan? Dan kan je er in ieder geval zeker van zijn dat alles op een goede manier verzorgd kan worden. Wanneer dit allemaal goed verzorgd is, dan hoef je er dus ook niet bang voor te zijn dat je een bepaalde betaling niet kunt doen. Dat maakt het allemaal ook wel zo gemakkelijk. Ongeacht met welke creditcard van welke bank je dan ook zal werken.