Motorverzekering opties

Geplaatst op

Ben je op zoek naar hulp op het vlak van motorverzekering vergelijken? Dekkingsopties voor motorverzekeringen zijn vergelijkbaar met de standaardopties voor autoverzekeringen. Naast aansprakelijkheid en onverzekerde / onderverzekerde dekking voor automobilisten bieden de meeste verzekeraars opties voor botsing, uitgebreid, medische betalingen, letselschade, reisonderbreking, dekking voor aangepaste onderdelen, apparatuur en accessoires, transport trailer dekking en pechverhelping. In dit artikel leggen we al deze opties voor je uit.

Botsing

Bij deze verzekeringsoptie betaalt de verzekeraar schade aan jouw motorfiets uit, verminderd met jouw eigen risico. Een aftrekbaar bedrag is het bedrag dat je selecteert wanneer je jouw polis koopt, dat wordt afgetrokken van een claimcontrole.

Uitgebreide dekking

Uitgebtreide dekking betaalt zich uit als jouw motorfiets wordt gestolen of beschadigd door iets anders dan een aanrijding met een ander voertuig. Botsingen met dieren zijn gedekt. Er is een eigen risico van toepassing.

Medische betalingen

Dekking voor medische betalingen betaalt voor medische rekeningen in het geval jij en jouw passagier gewond raken bij een ongeval. In tegenstelling tot de bescherming tegen lichamelijk letsel, dekt de dekking voor medische betalingen niet het verloren loon en andere kosten. Laten we het voor de hand liggende zeggen: autorijden of rijden op een motorfiets brengt risico's met zich mee, hoe voorzichtig je ook bent. De dekking van medische betalingen kan van pas komen als je geen ziektekostenverzekering hebt of te weinig daarvan.

Bescherming van persoonlijk letsel

Dekt over het algemeen medische rekeningen voor verwondingen die jij, jouw passagier of voetgangers bij een ongeval oplopen, ongeacht wie de schuld heeft. Het is mogelijk dat verzekeringsmaatschappijen de dekking niet verkopen aan motorrijders vanwege het hoge aantal ongevallen. Verzekeringsmaatschappijen bieden doorgaans aanvullende opties, hoewel sommige er een of meer aanbieden als onderdeel van hun standaardbeleid. Voor sommige hiervan gelden limieten en eigen risico's.

Reisonderbrekingsdekking

Betaalt uit voor logies, vervoer en eten als jouw motor wordt uitgeschakeld bij een aanrijding ver van huis, meestal gedefinieerd in jouw polis als 150 km of meer.

Dekking voor op maat gemaakte onderdelen, uitrusting en accessoires

Vaak bieden verzekeraars een aantal op maat gemaakte onderdelen en accessoires dekking met uitgebreide en aanvaringsverzekering, hoewel het bedrag kan variëren. Voor veel motorrijders maakt het aanpassen van een motor echter deel uit van de aantrekkingskracht van het bezitten van een motorfiets. Als de verchroomde onderdelen, zadeltassen en persoonlijke accenten die je aan jouw motorvoertuig toevoegt meer waard zijn, kun je dekking voor extra accessoires kopen tot een bepaald bedrag meestal rond de tienduizenden euro's.

Transportaanhangerdekking en hulp bij pech onderweg

Veel verzekeringsmaatschappijen bieden dekking voor aanhangers met een waarde tot een paar duizend euro. Hulp bij pech onderweg: inclusief slepen en werk op de locatie van het ongeluk met jouw motorfiets.