Lekker netflix kijken, of niet?

Geplaatst op

Ik was helemaal klaar om afgelopen weekend nou eindelijk eens te beginnen aan Casa de Papel. Het is mijn strategie voor het kiezen van netflix shows: Meer dan twee seizoenen en ik heb interesse, hoor ik goeds van kennissen dan ben je binnen. Ik had wat gemakkelijke maltijden uitgekozen, met een ruime selectie snacks om mezelf bezig te houden. Mijn deken voor op de bank had ik gewassen en rook weer helemaal fris. Vrijdag was ik snel klaar en begon ik me in te nestelen. Laptop verbonden aan de monitor en ik was klaar om te kijken. Tot ik verbinding probeerde te maken.

Niks, noppes

De monitor pikte niks op. Gek, dacht ik. Ik probeerde nog een keer de kabel erin en eruit te halen. Weer niks. Dit begon te frustreren. Ik ging voor de klassieke routine. Eerst maar eens blazen om eventueel stof eruit te krijgen. Niet dat dit ooit gewerkt heeft sinds de SNES, maar het kan geen kwaad. Nog een keer erin. Niets. Je drukt hem stevig aan. Noppes. Uiteindelijk ging ik maar alle mogelijke combinaties van ports af om te kijken of er een combinatie was die wel kon werken. Weer niets. Ik geef een paar tikken ertegenaan. Mijn frustratie begint zich langzaam op te bouwen. Na een grondige visuele inspectie van alle ports kon ik maar één conclusie trekken: De kabel was stuk. Ik had een nieuwe displayport kabel nodig.

Helaas

Een kapotte kabel, daar kan ik weinig mee. Hij is naar alle waarschijnlijkheid gebroken tijdens het verplaatsen van de monitor. Ik ben online meteen een nieuwe gaan bestellen. Het kost haast niks zo een kabel, dus ik heb er meteen twee gekocht. Want dit ging me niet nog een keer gebeuren. De rest van de avond heb ik maar met de laptop op schoot gezeten. Het was niet helemaal de bedoeling dat het scherm de plek in zou nemen van de bak popcorn maar het zij zo. De show is goed trouwens, maar dat is helaas secundair aan al dit gepiel.

Verlossing

Het was gelukkig snel opgelost. Die zaterdag kwam het al binnen, en na wat gepiel bleek alles goed te werken. Ik zal meteen zeggen, de show wordt een stuk leuker als je een beetje achterover kan leunen. Met popcorn. In ieder geval, overkomt dit jou ook, ik heb mijn kabels gehaald bij onlinekabelshop.nl. Een snelle levering, wel zo fijn.