Je eigen restaurant openen

Geplaatst op

Als je van koken houdt of een rasechte foodie bent dan heb je er vast wel eens over nagedacht: je eigen restaurant openen. Hoe leuk zou het zijn om je eigen kookkunsten te presenteren in een restaurantje in de stad. Of misschien wel in een strandtent aan zee? En als je echt een goede kok bent kun je er ook nog een goed zakcentje mee verdienen. Ik geef in deze een aantal tips die je kunt meenemen als je het interessant vindt om een restaurant te beginnen.

Laten proeven

Wanneer je een eigen restaurant wilt beginnen is het belangrijk om te weten of jouw gerechten in de smaak vallen bij anderen. Hiervoor kan je op onderzoek gaan. Ik ben zelf enorm voorstander van het laten proeven van je gerechten. Op deze manier krijg je een idee of het wel verstandig is om een eigen restaurant te openen.

Voordat je mensen je gerechten gaat laten proeven is het verstandig om eerst je menu te maken. Op deze manier kun je goed de feedback van dezelfde gerechten vergelijken. Daarnaast kun je ook vragen of de proevers nog aanvullingen op het menu hebben. 

Om ervoor te zorgen dat het onderzoek van jouw recepten zo accuraat mogelijk is zou ik zoveel mogelijk proevers verzamelen. Natuurlijk kun je beginnen met familie en vrienden, maar bedenk wel dat zij mogelijk partijdig zijn. De mensen die jou goed kennen zullen misschien sneller zeggen dat ze het lekker vinden, ongeacht hun echte mening. Vraag daarom altijd aan mensen van buiten je persoonlijke kring wat ze ervan vinden. Zo krijg je een goed beeld en kun je beslissen of je met het restaurant kan gaan starten.

De locatie

Zodra je een menu hebt waarvan je weet dat mensen dit lekker vinden kun je gaan kijken naar een locatie. Dit is een belangrijk aspect van een restaurant. Mensen die een restaurant bezoeken komen vaak niet alleen voor het eten. De bezoekers komen voor een beleving en hier hoort ook een mooi uitzicht bij. Afhankelijk van je budget kun je kijken naar verschillende plekken om jouw restaurant te openen. Zorg er in ieder geval voor dat je niet op een industrieterrein opent, daar komen weinig mensen langs en heb je geen mooi uitzicht.

De opening

Nu je weet dat je een goed menu en een mooie locatie hebt kan het feest beginnen! Bij het openen van je restaurant moet je nog wel een aantal dingen regelen. Hierbij komt kijken dat je een inschrijving bij de Kamer van Koophandel nodig hebt. Daarnaast mogelijk personeel aannemen voor bijvoorbeeld het bedienen. Verder zul je een hoop afval verzamelen, hiervoor kun je een rolcontainer huren. Ook krijg je te maken met verschillende soorten afval, vraag een expert als GP Groot om advies voor afvalmanagement.

Als laatste tip wil ik je nog meegeven om ook een website op te zetten, zo kunnen mensen jouw restaurant makkelijk vinden. Bon appetit!