Hoe regel jij de afvalverwerking in het bedrijf?

Geplaatst op

Tegenwoordig zijn we in Nederland steeds meer aan het ondernemen. Waar bestaande bedrijven juist willen uitbreiden, zijn er ook steeds meer startende ondernemers die hun eigen producten op de markt willen zetten. Producten worden online via verschillende webwinkels aangeboden, waarna de pakketten per post worden verstuurd. Nu klinkt dit natuurlijk erg aantrekkelijk, maar zitten er wel vele haken en ogen verbonden aan het runnen van een bedrijf. Naast dat je te maken hebt met verschillende contracten en eisen, zul je ook moeten kijken naar bijvoorbeeld de afvalverwerking van het bedrijf. Hoe zorg je er nu voor dat het afval op een juiste manier verwerkt of laat verwerken? Laten we er samen naar kijken!

Regelgeveing omtrent de verwerking van bedrijfsafval

Waar de gemeente bij particulieren om de week het restafval komt ophalen, dien je voor het bedrijfsafval zelf de verwerking te regelen. In sommige gevallen is het zo dat er ergens in de buurt een ondergrondse container staat voor bedrijfsafval, maar kan het ook zo zijn dat je de gemeente zult moeten betalen om het vuilnis op te halen. Wanneer dit binnen het budget past is het prima, maar zijn er ook nog vele andere mogelijkheden. Doordat de gemeente het bedrijfsafval niet standaard ophaalt, ligt er een mooie kans voor particuliere afvalverwerkingsbedrijven om deze taken op zich te nemen. Deze particuliere afvalverwerkingsbedrijven halen het afval op bij bedrijven, om vervolgens het afval te verwerken. Echter zitten er nog meerdere voordelen aan een particulier afvalverwerkingsbedrijf!

Een container huren voor je bedrijf

Naast dat je een regeling treft met een particulier afvalverwerkingsbedrijf omtrent de verwerking van het bedrijfsafval, kun je ook een container huren bij deze bedrijven. Zo kun je in de meeste gevallen een gepersonaliseerd pakket samenstellen. Je kiest de soorten containers die je wilt huren (restafval, plastic, gft, papier), de grootte van de containers en een ophaalfrequentie. Op basis van deze gegevens zal het bedrijf een offerte opstellen, waarna je voor een maandelijks tarief de gehele verwerking van het bedrijfsafval uit handen kunt geven. Een container huren bij een afvalverwerkingsbedrijf is dus veel voordeliger dan wanneer je zelf het bedrijfsafval dient te deponeren!

Waar kies jij voor?

Nu ligt de keuze natuurlijk nog altijd bij jezelf en het bedrijf. Wanneer je pas net gestart bent met je bedrijf, niet over genoeg budget beschikt en nauwelijks bedrijfsafval produceert, kun je ervoor kiezen om even te wachten met het huren van een container. Een container huren biedt echter wel de juiste uitkomst wanneer je over erg veel bedrijfsafval beschikt en deze niet zelf kunt verwerken. Je betaald een vast bedrag, waarna je zelf nergens meer naar om hoeft te kijken. Jouw afval wordt verwerkt, waarna jij je kunt focussen op andere werkzaamheden! Waar kies jij voor?