Hoe duur zijn diamanten?

Geplaatst op

Diamanten worden steeds populairder onder de mensen. Om die reden kiezen mensen ervoor om te investeren in diamanten. Waarschijnlijk zien steeds meer mensen in dat het een veilige investering is. De waarde van een diamant daalt bijna niet, omdat een diamant niet vergaat. Dat is bijna vrijwel onmogelijk, omdat de diamant een hele sterke grondstof is. Wil je gaan investeren in diamanten, maar zou je eerst meer willen weten over de prijzen van een diamant? Lees dan hieronder verder.

De wereldeconomie

De prijs van diamanten wordt bepaald door verschillende factoren. Eén van die factoren is de wereldeconomie. Diamanten zijn niet zo makkelijk te krijgen, waardoor het aanbod niet heel hoog is. De vraag naar diamanten is daarentegen alleen maar groter geworden. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat grote landen er ook steeds geïnteresseerder in worden.

Vanaf het moment dat de vraag naar diamanten alleen maar is gaan groeien, is de prijs diamant uiteraard ook gaan stijgen. Dat is natuurlijk best wel logisch als het aanbod niet erg groot is. Het is nog wel mogelijk dat de prijs een beetje zakt, maar dat corrigeert zichzelf vanzelf weer. Je hoeft je daar geen zorgen om te maken.

Regels diamanten kopen

Er zijn een aantal regels die je kan gebruiken wanneer je diamanten gaat kopen. Daarmee wordt de prijs van diamanten wat makkelijk bepaalt. Ten eerste is het erg belangrijk dat je een diamant koopt met een geldig certificaat. Er zijn een aantal verschillende certificaten die je kan krijgen. Een certificaat zorgt er in ieder geval voor dat je alle informatie over je diamant weet en dat ook kan aantonen.

Op een certificaat komen de 4C’s te staan. De 4C’s staan voor een aantal eigenschappen van de diamant waarmee de kwaliteit wordt bepaald. Het zijn eigenlijk termen uit de Engelse taal, maar in het Nederlands wordt er gekeken naar het karaat, de kleur, de zuiverheid en de slijpkwaliteit. Verder is het belangrijk dat je goed vergelijkt of de prijs van een diamant wel klopt.

Het prijskaartje

Zoals je misschien kan begrijpen, zijn diamanten niet te koop voor een tientje. Een diamant is een prijzige investering, maar het is het geld wel waard. De kwaliteit van een losse diamant bepaalt uiteraard de prijs. Daar komen die 4C’s bij kijken. Informeer jezelf goed naar de kwaliteit van de diamant die je op het oog hebt. Het is in ieder geval lastig om een precies bedrag te noemen voor diamanten, omdat er verschillen in zitten. De prijzen zullen allemaal rond de 5000 euro of hoger liggen.

Het is goed om te weten dat gekleurde diamanten meer waard zijn. Dit betekent dat het prijskaartje automatisch een stuk duurder wordt. Er zijn ook nog verschillende vormen waaruit je kan kiezen. Bepaalde combinaties zijn erg gewild en populair waardoor het ook duurder wordt om te kopen. Je kan online op zoek gaan naar diamanten. Het voordeel van het internet is dat je daar veel diamanten met elkaar kan vergelijken om uiteindelijk te bepalen welke jij het beste vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *