Eerste woning kopen? Dat doe je zo!

Geplaatst op
huis kopen

Ga je binnenkort je eerste woning kopen in Deventer? Dan komt er deze periode waarschijnlijk veel op je af. Er komt namelijk veel bij kijken en dat kan soms best ingewikkeld worden. Om je er een beetje doorheen te helpen, zochten wij alvast wat dingen voor je uit. Lees snel verder en ga direct op zoek naar een goede makelaar. De specialisten van Helder Deventer bijvoorbeeld staan graag voor je klaar! 

Het financiële plaatje

Wanneer je een huis gaat kopen, zul je moeten beginnen bij het financiële gedeelte. Wat voor hypotheek kun je bijvoorbeeld krijgen? En wat wil je maximaal gaan uitgeven? Een hypotheekadviseur helpt je graag bij deze vragen. Zij kunnen samen met jou je financiële situatie kaart brengen en kijken wat voor mogelijkheden daarbij passen. Zo krijg je een duidelijk overzicht in welke prijsklasse je kunt zoeken en wat voor maandelijkse kosten daarbij horen.

Bezichtigingen plannen

Is er duidelijk in kaart gebracht wat voor hypotheek je kunt krijgen? Dan kun je vervolgens op zoek gaan naar huizen en deze gaan bezichtigen. Zorg er hierbij altijd voor dat je meerdere huizen bezichtigt. Zo kun je goed vergelijken en op zoek gaan naar iets dat écht bij je past. Ben je helemaal in de ban van een aantal woningen? Ga er dan vaker kijken voordat je iets koopt. Een eerste keer zie je weleens dingen over het hoofd of lijkt het soms wat mooier dan dat het eigenlijk is.

Goed onderhandelen

Het is altijd goed om eerst proberen te onderhandelen voordat je gelijk akkoord gaat met de koop van de woning. Dit kan je in sommige gevallen wel duizenden euro’s schelen. Hiervoor moet je eigenlijk precies weten wat de waarde van het huis is. Neem iemand mee die hiervan verstand heeft en precies kan zien welke gebreken het huis heeft. Aan de hand hiervan kan je starten met onderhandelen.