Een nieuw huis kopen

Geplaatst op

Als je van plan bent om een nieuw huis te kopen komt er een hele hoop op je af. Waar ben je van plan om te gaan wonen? Wat wil je er aan uit geven en wat is allemaal haalbaar. Maak een overzicht van wat je graag wilt, denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid slaapkamers, de ligging van de tuin en de grootte van het huis. En bekijk je wensenlijstje ook met een schuin oog naar de toekomst. Wellicht kun je dingen nu al realiseren en daarmee een extra verhuizing voorkomen. Waarschijnlijk ben je er al heel lang mee bezig en heb je er goed over nagedacht. Dit is erg belangrijk voordat je echt een huis koopt. Want als het eenmaal is gekocht kan je natuurlijk niet zomaar weer terug.

Financiële gedeelte

Een huis kopen is natuurlijk super leuk en spannend. Maar het moet financieel ook wel goed haalbaar zijn. Misschien koop je een huis met je partner, dan kan je de kosten natuurlijk delen. Maar ook dan is het van belang om een goede baan te hebben zodat je de hypotheek kunt afbetalen. Een tip is om een hypotheekadviseur in te schakelen. Als je weet wat je maximaal kunt lenen, kun je samen met een hypotheekadviseur bepalen wat de maximale koopprijs mag zijn. Tegenwoordig is overbieden helaas vaker regel dan uitzondering. Door vooraf te weten wat je maximale koopprijs mag zijn, kun je sneller handelen en daarmee je voordeel vergroten! En zodra je weet wat het huis maximaal mag kosten wordt het zoeken naar een huis een stuk makkelijker natuurlijk. Dan is het nog belangrijk om te kijken waar je een hypotheek wil afsluiten. Op hypotheekrente.nl kan je actuele hypotheekrentes met elkaar vergelijken en zo kijken wat voor jou het voordeligst is.

Het leuke deel

Zodra al het financiële werk erop zit kan pas het echte leuke werk beginnen! Want niet voor iedereen is al dat financiële gedoe zo leuk… Als je eenmaal je droomhuis hebt gevonden kan je gaan denken aan de inrichting van je nieuwe huis. Als je een nieuwbouwhuis hebt gekocht kan je echt helemaal blanco beginnen. Je kan zelfs een eigen badkamer en keuken uitzoeken die helemaal naar jouw smaak is. En als het een gewoon koophuis is zal er waarschijnlijk al wat verf op de muren zitten en misschien zijn er ook nog wat meubels blijven staan. Bedenk goed wat voor stijl je in je huis wilt. En trek dit dan ook verder door in het hele huis.