De voordelen van een geautomatiseerd offertebeheer systeem

Geplaatst op

Door je offerte proces te automatiseren, zorg je dat je het proces van het maken van offertes enorm versnelt. Het maken van offertes is tijdrovend en niet iedereen vindt het even leuk. Door dit proces te automatiseren creëer je dus meer tijd die je kunt steken in projecten die je écht belangrijk vindt. Vaak is men bang dat, door het offertebeheer te automatiseren, de persoonlijke touch wegvalt. Maar niets is minder waar! In dit artikel nemen we je mee door de voordelen van een geautomatiseerd offertebeheer systeem. 

Wat is een offertebeheer systeem?

Een offertebeheersysteem dat geautomatiseerd is, is business software waarmee je digitale offertes makkelijk aanmaakt. Daarmee verwerk je jouw aanbod tot een professionele en gelikte presentatie, die heel goed aansluit op de wensen van de klant. Je maakt met het programma gebruik van sjablonen die perfect aansluiten op jouw aanbod en kunt ook andere elementen toevoegen die het tot een mooi geheel maken. Het verzenden van de offertes wordt ook een stuk makkelijker omdat alles is geautomatiseerd. 

Het is efficiënt

Het gebruik van een geautomatiseerd offertebeheer systeem is vele malen efficiënter dan het zelf opstellen van alle unieke offertes die jij wilt bieden. Je hebt met een offertebeheer systeem namelijk alle informatie die je nodig hebt op een plek bij elkaar en je kunt gebruik maken van vooraf gemaakte sjablonen die keer op keer succesvol zijn gebleken. Denk aan overtuigende teksten, mooie beelden of infographics. Het digitaliseren van bepaalde processen zorgt ervoor dat je tijd bespaart en dat je resultaten beter kunt meten.

Sterkere opvolging

Een van de belangrijkste taken die wacht na de verzending van de offerte, is de opvolging. Want iemand nabellen kan hét verschil maken bij het versturen van een offerte. Toch kan dit aanvoelen als een drempel. Want wat is het juiste moment om iemand te bellen? Met een geautomatiseerd offertebeheer systeem kun je precies in de gaten houden hoe vaak de offerte is bekeken, waardoor jij zeker weet dat de offerte is ingezien. Dat belt toch een stuk makkelijker! 

Een frisse aanpak

Tegenwoordig doen offertes in de vorm van een dikke stapel saai bedrukt papier het niet meer zo goed als de gelikte digitale offertes. Met een geautomatiseerd offertebeheer systeem ben je verzekerd van een professionele offerte met een moderne look – en dat slaat tegenwoordig zó goed aan, dat het slagingspercentage van digitale offertes veel hoger ligt dan de ouderwetse vorm. Je offerte wordt met het gebruik van mooie visuals niet alleen een stuk moderner maar ook nog eens veel persoonlijker. En dat werkt! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *