De nieuwste beveiligingsmethode

Geplaatst op

Helaas leven we in een wereld waar er criminelen actief zijn. Wanneer je een mooie woning hebt of een bedrijfspand hebt waar je je bedrijf runt is er altijd de kans op een overval of een inbraak. De kans dat het je overkomt is niet heel erg groot en normaal gesproken heb je er een verzekering voor. Maar het hoeft maar een keer te gebeuren en je hebt meteen een heleboel stress en zorgen. Daarnaast is het nog maar de vraag of de verzekering wel uitbetaald, dat kan soms nog een lastig verhaal worden. Daarom is het een goed idee om te investeren in een goede beveiligingsmethode.

Een van de meest gebruikte beveiligingsmethodes tegenwoordig is mistbeveiliging. Deze beveiligingsmethode wordt veel gebruikt voor grote opslagpanden maar is tegenwoordig ook beschikbaar voor kleinere winkels en privéwoningen. Maar hoe werkt mistbeveiliging precies? Dat bespreken we in dit artikel.

Wat is mistbeveiliging

Iedereen kent de mistmachines wel die je bij concerten, in clubs of op bijvoorbeeld een Halloween feest ziet. Maar mistbeveiliging is hele andere koek. Het doel van mistbeveiliging is door middel van mistgeneratoren, in een paar seconden de gehele ruimte in een dichte mist te zetten. Deze mist is veilig en zal kostbaarheden niet beschadigen. Dit is dus ook veilig voor gevoelige kostbaarheden zoals kunstwerken. Wat maakt mistbeveiliging zo’n effectieve beveiliging?

Wanneer een inbreker in een klap omgeven wordt door een dikke mist, waardoor hij niks meer voor ogen ziet, dan wordt het ook onmogelijk om iets te stelen. Sterker nog de inbreker kan zich geeneens meer oriënteren. In een grote ruimte zoals een bedrijfspand zal de inbreker ook de uitgang niet meer vinden. Wanneer je het alarmsysteem koppelt aan een systeem dat de politie wordt ingeschakeld, zal de inbreker vaak ook door de politie worden gevangen.

Mistbeveiliging voor elke ruimte

Zoals we al aangaven kan mistbeveiliging worden ingezet voor alle soorten ruimtes. Het is dus heel goed mogelijk om mistbeveiliging aan te schaffen voor je woning. Over het algemeen betaal je bij mistbeveiliging voor hoe groot de ruimte is die in dikke mist moet worden gezet. Voor een particuliere woning betaal je dus een stuk minder dan voor een opslagpand. Mistbeveiliging is momenteel nog niet zo bekend bij de algemene bevolking zoals bijvoorbeeld beveiligingscamera’s of alarmsystemen die veel herrie maken. Maar mistbeveiliging is een van de meest effectieve beveiligingsmethodes en ook voor je persoonlijke woning kun je mistbeveiliging combineren met andere beveiligingsmethoden.