De nadelen van thuiswerken

Geplaatst op

Met de COVID-19-uitbraak vragen veel bedrijven hun werknemers nu om thuis te werken. Maar welke nadelen brengt dit met zich mee en wat betekent dit voor het ziekteverzuim?

Het thuiskantoor

Het is belangrijk dat werken in een thuiskantoor serieus genomen wordt. Net als op de werkplek moeten thuiskantoren werknemers veiligheid bieden en productief houden. Miljarden dollars gaan naar bedrijfskantoren om ervoor te zorgen dat werknemers een ideale, veilige omgeving hebben, wat resulteert in gezondere werknemers en werk van hoge kwaliteit. Bij thuiskantoren zijn er echter nieuwe risico’s, aangezien bedrijven niet kunnen controleren hoe thuiskantoren worden gebruikt. Het gaat dus om het stukje controle dat ontbreekt, maar ook de spullen die in het thuiskantoor worden gebruikt. Vaak zijn bureaus en bureaustoelen niet van dezelfde kwaliteit als op kantoor.

Wat zijn de nadelen? 

Mensen die thuiswerken melden zich minder snel ziek als ze zich niet goed voelen. Wanneer je bijvoorbeeld verkouden bent kiezen veel werknemers ervoor om thuis te blijven, ook met het idee dat zij hun collega’s niet willen besmetten. Met een verkoudheid is de drempel thuis minder hoog en veel werknemers kiezen er dan toch gewoon voor een aantal uurtjes te werken. Dit lijkt misschien mooi meegenomen, maar hier schuilt ook een gevaar in. Werknemers kunnen overspannen raken en uiteindelijk in de ziektewet terecht komen. Wist je dat een zieke medewerker al snel zo’n € 240 per dag kost? Om de impact van ziekteverzuim binnen je organisatie zo laag mogelijk te houden, is een goede begeleiding belangrijk. Verschillende organisaties kunnen jouw bedrijf hierbij helpen, All4People bijvoorbeeld heeft als doel het realiseren van een forse daling en voorkoming van verzuim, kosten terugdringen en een snelle terugkeer naar de werkvloer. 

Outplacement

Andere diensten die dit soort HR-advies bedrijven aanbieden hebben ook betrekking tot outplacement. Bij outplacement worden jij en je medewerkers begeleid bij het vinden van een nieuwe baan of het opstarten van een eigen bedrijf. Kortom: Het outplacementtraject wordt vooral ingezet om bij ontslag de kans op nieuw werk te vergroten