Dat beetje extra

Geplaatst op

Ik heb het geluk dat ik doorbetaald wordt terwijl ik thuis mag zitten zonder veel te hoeven doen. Ik heb mijn vaste uren maar qua hospitality is er weinig te managen op het moment. Veel van mijn vrienden hebben dat geluk niet. Zij moeten nog steeds door buffelen, sommigen zelfs meer dan voorheen. Voor hun gaat de inkt over de lijntjes, waar de grens tussen werk tijd en thuistijd lijkt te vervagen. Nu ik veel bespaar lijkt het me leuk om iets leuks voor ze te doen. Ik weet dat ze zelf weinig doen aan vermaak dus ik hoop ze zo aan te moedigen.

Online cadeaus

Na wat rondsnuffelen kwam ik al snel uit op Charles.nl. Daar hebben ze een ruime selectie aan wijnen om te geven. Het is een webshop gericht op allerlei zuidelijk producten zoals olijfolie of traditionele maar ook hippe pastavarianten. Zo viel mijn oog op een olijfolie met een kek pop art octopus design op de fles. Als fan van stijl en lekker eten is hij er vast blij mee. Voor een vriendin kwam ik een leuke gin en tonic set tegen die zeker in de smaak zal vallen.

Geven is krijgen

Wat me prikkelde om iets te doen was een kennis die mij een presentje had gestuurd. Het maakte mijn hele dag een stukje mooier. Normaliter zou ik er natuurlijk ook blij mee zijn geweest, maar juist nu maken die kleine dingen uit. Dat valt me sowieso op, dat het hele leven kleiner voelt. Zo ben ik begonnen met brood bakken. Vrienden zijn begonnen met kaarten sturen. Het voelt alsof we terug in de tijd zijn gegaan. Als een vignet uit de jaren vijftig is bezoek een zeldzaamheid, een brief een happening en een presentje iets waar je hele dag van opfleurt.

Denk ook aan

Al dat denken aan vroeger deed me ook denken aan mijn oma (die ik ook meteen een presentje stuurde.). Als zij vertelde over vroeger was het altijd vervreemdend, alsof het niet vijftig jaar terug maar 150 jaar terug was. Deze hele pandemie maakt het op een bepaalde manier inzichtelijk, een vorm van connectie door het aan den lijve te ondervinden. Ik vraag me ook meteen af hoeveel van dit gevoel bij andere zo is, en hoeveel blijft hangen als de lockdown voorbij is. Worden we met zijn allen wat rustieker of racen we straks op hoog tempo terug naar ons hoge tempo leven?