Animatie laten maken

Geplaatst op
animatie laten maken

Bij een animatie laten maken kan je denken aan een video of een infographic waarin iets duidelijk wordt gemaakt. Er wordt dan dus gebruik gemaakt van een animatie en niet van echte personen. Dit is een redelijk goedkope manier van het maken van een video. Als je in een video iets uit wilt leggen dan werkt dit concept vooral heel goed, omdat mensen bij een animatie meer op de stem focussen dan de persoon. Zo’n animatie wordt ook wel een powtoon genoemd. 

animatie laten maken

Waar houdt een animatie maker rekening mee

Een animatiemaker moet rekening houden met heel veel verschillende zaken. Natuurlijk is het per animatie verschillend hoe deze eruit moet komen te zien. Bij een animatie laten maken komt veel kijken en misschien wel meer dan je zelf denkt. Het is namelijk belangrijk dat je de doelgroep goed kan bereiken. Door een stijl te gebruiken die bij het bedrijf past en ook bij de doelgroep maak je een ideale animatie. Als je doelgroep vrij jong is dan moet je goed kijken dat je hippe vergelijkingen en teksten gebruikt. Is jouw doelgroep wat zakelijker dan wordt er ook goed op gelet dat het taalgebruik anders is. Er moet niet alleen bij het taalgebruik gelet worden op de doelgroep, maar ook bij de vormgeving. Bij de zakelijke doelgroep is het belangrijk dat alles er super strak uitziet. Daarentegen kan je bij een jonge doelgroep juist een wat flexibele vormgeving gebruikt worden.

animatie laten maken

Een korte animatie

Het is zeker verstandig om de video te laten maken door een professioneel bedrijf. Dit bedrijf weet precies hoe een filmpje eruit moet komen te zien. Het is vooral heel belangrijk dat een filmpje beknopt en interessant blijft. Een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is kan helpen bij het bedenken van een korte goede tekst. Uit een onderzoek is namelijk gebleken dat veel mensen een video niet afkijken als deze te lang duurt. Het is daarom verstandig om een video te maken die korter dan 60 seconde duurt. Natuurlijk licht het er wel aan wat voor een video er wordt gemaakt hoelang deze mag duren. Een animatie laten maken kan dus zeer gemakkelijk door een professioneel bedrijf.