Alles over het functioneringsgesprek

Geplaatst op

De voorbereiding

Zorg ervoor dat het functioneringsgesprek formulier die naar de kandidaat wordt gestuurd, duidelijk de nodige informatie vermeldt met de plaats, dag, tijd, toegangsprocedures en de personen die de kandidaat zal ontmoeten. Als dit een video-interview is, vergeet dan niet om vooraf de verbindingslink mee te sturen. Vermeld ook in het functioneringsgesprek formulier de functietitel en alle informatie waarvan u denkt dat deze nuttig kan zijn, zodat de kandidaat-ervaring zo aangenaam mogelijk is. Voorafgaand aan het sollicitatiegesprek kun je persoonlijkheidstesten voorbereiden die je meer vertellen over de technische, maar ook de emotionele en gedragsmatige vaardigheden van de kandidaten.

De eerste stap

De eerste stap om het interview dynamisch te maken, is om je erop voor te bereiden. Neem de tijd om de punten op te schrijven die je leuk vond tijdens het lezen van de cv en de sollicitatiebrief. Neem de jobaanbieding nogmaals door om uzelf te herinneren aan het salaris dat u voorstelt, de ervaringen en de werkzaamheden die van de toekomstige werknemer worden verwacht. Dit is ook het moment om een ​​lijst met functioneringsgesprek vragen voor de kandidaat op te stellen.

Het interview

Maak de kandidaat op zijn gemak. Kandidaten vinden sollicitatiegesprekken stressvol vanwege veel onbekende factoren: hoe zal de interviewer zijn? Gaat hij me strikvragen stellen? En wat als hij me niet mag? Gelukkig zijn er preventieve maatregelen die u kunt nemen om hun stress te verminderen. Volgens verschillende onderzoeken is het tegenkomen van een agressieve gesprekspartner de grootste bron van stress voor kandidaten die naar een sollicitatiegesprek gaan.

Het sollicitatiegesprek

Als de introducties achter de rug zijn, is het nu tijd om het sollicitatiegesprek in te leiden. Eerst jezelf voorstellen, het bedrijf introduceren en een snelle
uitleg over de functie is essentieel. Verder is het goed om uitleg te geven over de voortgang van het gesprek. De eerste indruk is belangrijk, het is dit dat zal helpen om een ​​goed beeld van het bedrijf te geven.
Luister, observeer de kandidaat
Gebruik deze discussietijd om aantekeningen te maken tijdens het gesprek over de eerste indruk, technische vaardigheden, motivatie en interesse in het bedrijf.
Praat met de kandidaat
Een gesprek voeren met iemand die u nauwelijks kent, is niet gemakkelijk. Nogmaals, hoe comfortabeler de kandidaat zich voelt, hoe succesvoller u in een gesprek kunt komen. Hiervoor raden we u aan om de kandidaat om zijn indrukken of zijn projectie in het bedrijf te vragen, zodat we kunnen zien of hij echt overeenkomt met het gezochte profiel. Dit interview moet natuurlijk een echte uitwisseling zijn, dus geef je gesprekspartner de kans om zijn eigen vragen te stellen.
Functioneringsgesprek vragen om te stellen:
U kunt het beste open vragen stellen, bijvoorbeeld:

  1. Wat vind je van de richting van onze branche?
  2. Hoe helpt ons bedrijf je vooruit in je carrière?
  3. Wat denk je dat je ons bedrijf gaat brengen?
  4. Welke vaardigheden of ideeën?Volg deze tips voor het voeren van betere sollicitatiegesprekken! Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *