Een volwassen puber van 500 miljoen euro

Zou jij als baas van een hightechbedrijf met een jaarbudget van bijna 500 miljoen euro, je organisatie in handen durven te leggen van iemand van 18 jaar? Een bedrijf waar honderden mensen achter de schermen, op diverse plekken in de wereld waaronder in een state of the art fabriek in Engeland, aan het werk zijn? Zou je dat durven? Wanneer ik die vraag wel eens stel aan mensen, dan schudden ze al snel het hoofd. Dat lijkt me niet verstandig, dat lijkt me niet verantwoord, is dan meestal ook het antwoord. Toch is er een bedrijf dat dit wel doet: het Formule 1 team van Red Bull Racing. Waar Max Verstappen met zijn 18 jaar een van de twee hoofdrolspelers is als coureur.

Rijp voor een psychiatrische instelling
De afgelopen dagen rolden de experts in de autosport over elkaar heen. Na de race in Spa waar Max Verstappen het tijdens de wedstrijd “aan de stok” kreeg met twee coureurs van Ferrari, Raikkonen en Vettel, ontstond de discussie of Max Verstappen als 18 jarige niet veel te veel risico neemt. Lauda baas van concurrent (!) Mercedes gooide extra olie op het vuur in de strijd tussen Verstappen en Ferrari, door te stellen dat Max thuis hoort in een psychiatrische instelling, gezien de onverantwoorde risico’s die hij neemt. Veel experts waren het helemaal met hem eens. Anderen riepen juist dat Max een geschenk is voor de ontwikkeling van de ingeslapen Formule 1, dat hij grenzen verlegd, dingen doet die je voor onmogelijk houdt. Dat hij het Red Bull Racing team nieuwe energie geeft. Dat oude tijden weer herleven qua spektakel, waarbij ze aangeven dat supertalenten als Senna en Schumacher vroeger dezelfde rijstijl hadden en dezelfde kritiek kregen van de oude zittende garde. En veel deskundigen vinden dat het de beste manier is om Formule 1 weer structureel nieuw leven in te blazen, inclusief veel media-aandacht, want dat laatste liep enorm terug bij de koningsklasse.

Voor de grootste uitdagingen, heb je de grootste talenten nodig
Ok, wat is mijn punt? Voor de komende jaren liggen er enorme uitdagingen in onze economie en samenleving, vraagstukken die je ook alleen maar kan aanvliegen samen met jonge toptalenten. Toptalenten die je de kans moet geven om fouten te maken, of nog beter die fouten moeten maken. Om te leren en om de grenzen op te zoeken. De grenzen van zichzelf, van de organisatie en de vakgebieden.

Beloftes waarmaken
Ik voel me bevoorrecht dat ik vanuit SpinAwards en vanuit De Zaak van Vertrouwen samen met jonge toptalenten mag werken. Ze helpen en inspireren mij en ik mag hen helpen en inspireren. Ze houden organisaties een spiegel voor en spelen op die manier een belangrijke rol in de transformatie die organisaties momenteel doormaken en door gaan maken. Terwijl het management al twee jaar over innovatie praat en vergadert, komen de jonge gasten waar ik mee mag werken langs en bedenken in korte tijd oplossingen die een organisatie niet voor mogelijk had gehouden. Van praten naar doen. Van beloftes roepen, naar waarmaken van beloftes, daar draait het om.

Lef
Red Bull Racing, het team van Verstappen, is elke dag bezig met de vraag  hoe ze de allerbeste talenten aan zich kunnen verbinden, voor en achter de schermen. Heeft daarvoor een uitgebreid Young Talent scouting- en ontwikkelingsprogramma. Denkt na over hoe zij de limieten kan opzoeken, hoe ze grenzen kunnen verleggen in een keiharde competitieve omgeving. Een omgeving waar nieuw bloed en ervaring met elkaar gemixt wordt.  En daar is dus lef voor nodig. Lef om een Nederlandse jongen van 18 jaar achter het stuur te zetten. Laten we hopen dat we de komende jaren niet alleen juichen voor Verstappen, maar als Nederlandse bedrijfsleven ook het lef hebben ons te laten inspireren door de aanpak van Red Bull Racing.